فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 53، زمستان 1384)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 53، زمستان 1384)

  • 136 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1384/11/19
  • تعداد عناوین: 16
|
  • مقالات پژوهشی
  • مصطفی متفکر، سیدمحمود صدر بافقی، منصور رفیعی، لیلا بهادرزاده، ندا شریعت، محمود امامی میبدی، محمدحسین سلطانی، عباس اندیشمند، سیده مهدیه نماینده صفحه 3
    مقدمه

    مطالعات مختلفی جهت بررسی ارتباط بین قند خون بدو ورود و مرگ و میر کوتاه مدت (28 روزه) و یک ساله پس از انفارکتوس حاد میوکارد Myocardial Infarction (MI) انجام شده که نتایج متفاوتی دربرداشته است. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی ارتباط موجود بین قند خون بدو ورود و مرگ و میر بیمارستانی و یکساله در بیماران غیردیابتی با MI می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع کوهورت و به روش آینده نگر از اردیبهشت 1380 تا آبان 1381 انجام گرفت. در این مطالعه اطلاعات دموگرافیک، کلینیکی و پاراکلینیکی 120 بیمار غیردیابتی مبتلا به MI در هنگام بستری جمع آوری گردید و نمونه خون وریدی بیماران بلافاصله بعد از بستری برای بررسی قند خون آنالیز شد. سپس بیماران به مدت یکسال پیگیری شدند. هیپرگلیسمی بدو ورود به صورت قند خون بدو ورود بیشتر یا مساوی mg/dl140 تعریف شد.

    نتایج

    78% بیماران مرد بودند. میانگین سنی و میانگین قند خون بدو ورود بیماران به ترتیب 13±63 سال و mg/dl76±146 بود. 20% بیماران در بیمارستان و 8/9% در طی دوره پیگیری یک ساله در اثر علل قلبی عروقی فوت شدند. میانگین قند خون بدو ورود در بیماران فوت شده در بیمارستان به طور معنی داری بالاتر از بیماران زنده بود و به طور معنی داری بر سرانجام داخل بیمارستانی بیماران تاثیر داشت. همچنین مشخص شد که افزایش هر mg/dl100 در قند خون با %11 افزایش ریسک مرگ داخل بیمارستانی در بیماران غیردیابتی همراه است.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که سطح گلوکز پلاسمای بدو ورود نشانگر مفیدی جهت تشخیص بیماران با پیش آگهی بدتر بعد از MI است. مطالعات بعدی باید بر کنترل مطلوب هیپرگلیسمی در بیماران با MI متمرکز گردد.

  • حاجیه قاسمیان صفایی، رحمت الله یزدانی، فرح تاج نواب اکبر، ژینا وزیر زاده * صفحه 9
    مقدمه

    یکی از علل مرگ و میر در بیماران همودیالیزی باکتریمی بوده که حدود نیمی از موارد آن ناشی از باکتری های گرم منفی می باشد. آزاد شدن اندوتوکسین ناشی از لیز این باکتری ها در خون منجر به ایجاد پاسخهای التهابی و دفاعی شدید در بدن شده و در صورت عدم درمان سریع و موثر منتهی به شوک عفونی و در نهایت مرگ بیمار می گردد. هدف از این مطالعه، اندازه گیری سطح اندوتوکسین خون در بیماران مبتلا به باکتریمی ناشی از باکتری های گرم منفی به روش(LAL-test)Limulus Amebocyte lysate test می باشد و با توجه به اینکه این روش در مقایسه با کشت خون نیاز به مدت زمان بسیار کوتاهتری دارد، کاربرد آن در شناسایی سریع مبتلایان و تشخیص اندوتوکسمی مورد توجه قرار گرفته است.

    روش بررسی

    مطالعه در سه مرحله اجرا گردید: در مرحله اول 278 نمونه کشت خون از بیماران همودیالیزی جمع آوری و باکتری های بیماری زا از کشت های خون مثبت ایزوله و شناسایی گردیدند. در مرحله دوم حساسیت باکتری ها به آنتی بیوتیک های مورد مطالعه بررسی گردید. در مرحله سوم سطح اندوکسین خون بیماران مبتلا به باکتریمی ناشی از باکتری های گرم منفی با آزمایش لیمولوس اندازه گیری شد. کیت مورد استفاده در این روش E-toxate محصول شرکت زیگما می باشد.

    نتایج

    در این مطالعه، شیوع باکتریمی در بیماران همودیالیزی 6/13% به دست آمد. شیوع باکتریمی ناشی از باکتری های گرم منفی در کشت های مثبت 7/44 % گزارش شد و پاتوژن غالب اشرشیاکلی بود. همچنین بیشترین ایزوله کلینیکی در باکتری های گرم مثبت استافیلوکوک اورئوس بود. میانگین سطح اندوتوکسین خون بیماران Eu/ml 08/1 ± 8/3 به دست آمد و حساسیت روش به کار رفته (Gel – Clot) 88% و ویژگی آن 95% محاسبه گردید. مقایسه نتایج حاصل از کشت خون بیماران و LAL – test در باکتری های گرم منفی تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد.

    نتیجه گیری

    روش LAL-test در زمانی کمتر از دو ساعت جواب داده و نتایج به سرعت توسط پزشک قابل دسترس می باشد و می تواند به عنوان یک روش سریع و قابل اعتماد در شناسایی بیماران مبتلا به باکتریمی ناشی از باکتری های گرم منفی به کار رود ولیکن باید در نظر گرفته شود که این تست بسیار حساس می باشد و در صورتی می توان با اطمینان کامل آن را جایگزین کشت خون نمود که تمام مراحل انجام آزمایش در شرایط کاملا استریل و عاری از اندوتوکسین انجام پذیرد.

    کلیدواژگان: باکتریمی، اندوتوکسین، همودیالیز، LAL
  • نرجس پیشوا*، مهران کریمی صفحه 15
    مقدمه

    نوزادان به دلایل مختلف به هیپربیلی روبینمی غیر مستقیم دچار می شوند. تاکنون در مورد ارتباط زردی نوزادان با اختلالات سرشتی هموگلوبین بررسی انجام نشده است.

    روش بررسی

    طی یک بررسی آینده نگر ارتباط بین زردی نوزادی و اختلالات هموگلوبین را بررسی نمودیم. جهت انجام این تحقیق تعداد 100 نوزاد سر رس (ترم) که بیلی روبین تام بیشتر از mg/dl 15 و بیلی روبین مستقیم کمتر از mg/dl 15 داشتند و علل شناخته شده زردی مرضی (پاتولوژیک) مثل ناسازگاری خونی، کمبود آنزیمی، سپتی سمی و بیماری های متابولیک شایع در آنها رد شده بود انتخاب کردیم. سپس برای آنها الکتروفورز هموگلوبین به روش کروماتوگرافی ستونی انجام دادیم.

    نتایج

    در این مطالعه از کل بیماران 2 نوزاد (2%) دارای هموگلوبین D غیر طبیعی بودند.

    نتیجه گیری

    هموگلوبینوپاتی (اختلال هموگلوبین) را بایستی به عنوان یکی از دلایل زردی پاتولوژیک در نظر گرفت و مطالعات همزمان در مقیاس وسیع تر در مراکز گوناگون نوزادان کشورمان پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: زردی نوزادی، هموگلوبینوپاتی
  • محمدرضا بشارتی*، سید علی محمد میرآتشی، محمدرضا شجاع، فاطمه عزالدینی اردکانی صفحه 19
    مقدمه

    تعداد زیادی افراد کم بینا و نابینا در سراسر دنیا وجود دارند و اطلاعات شیوع کم بینایی و نابینایی در بسیاری از نقاط دنیا وجود دارد. در سال 1995 سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین زد که 1/37 میلیون نفر نابینا در دنیا وجود دارد. متعاقبا گزارش شد که 110 میلیون نفر اختلالات شدید بینایی دارند که در ریسک بالای نابینایی قرار دارند. تخمین زده می شود که سالانه حدود 2 میلیون نفر نابینا در جهان اضافه می شوند.جهت بررسی علل منجر به کم بینایی و نابینایی در جامعه نابینایان تحت پوشش سازمان بهزیستی یزد این مطالعه صورت گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی و به روش study Case Series بود که جمع آوری نمونه ها از بهمن ماه 81 تا مهر ماه 82 به مدت 9 ماه به طول انجامید. جامعه مورد بررسی 109 نفر بیماران دارای اختلال بینایی جامعه نابینایان تحت پوشش سازمان بهزیستی شهرستان یزد می باشند. اطلاعات براساس روش استاندارد در پرسشنامه مربوطه جمع آوری و تکمیل گردید و با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل و از تست آماری مجذور کای استفاده گردید.

    نتایج

    از 109 بیمار مورد بررسی 73 مورد (67%) مذکر و 36 مورد (33%) مونث بودند. حداقل سن در جامعه مورد بررسی یک ماه و حداکثر سن 60 سال و میانگین سنی 6/24 سال با انحراف معیار 5/10 می باشد. بیش از نیمی از موارد نابینایی (2/53%) در سن زیر یکسالگی قابل تشخیص می باشد. 79 مورد (1/88%) از نظر قانونی نابینا تلقی می شدند. شایع ترین نوع بیماری منجر به نابینایی و کم بینایی در جامعه مورد بررسی رتینیت پیگمانتر 1/32% و پس از آن دیس ژنزی گلوب 5/16% می باشد.

    نتیجه گیری

    علل منجر به نابینایی و کم بینایی به ترتیب شیوع شامل رتینیت پیگمانتر، دیس ژنزی گلوب و کاتاراکت و گلوکوم بوده است.

    کلیدواژگان: جامعه نابینایان، کم بینایی، نابینایی
  • محمد زارع*، سعید کارگر صفحه 25
    مقدمه

    تروما شایع ترین علت مرگ و میر در افراد زیر40 سال و سومین علت مرگ و میر در دنیا می باشد. مشخص کردن شدت آسیب وارده به مصدوم نقش اساسی در مراقبت موثر در بیمار دارد. کاربرد چنین ضرایبی جهت بازگویی اختصاصات دینامیک و استاتیک وخامت، به مقدار زیادی باعث کاهش میزان مرگ و میر و بیماری زایی ناشی از تروماهای بزرگ خواهد شد. در کشورهای مختلف برای کاهش مرگ و میر ناشی از تروما و عوارض آن روش های مختلفی به کار گرفته می شود. هدف ما از این مطالعه، ارزیابی عملکرد گروه های مختلف انتقال دهنده فرد تروما دیده به مرکز تروما و سرانجام بیماران بوده است.

    روش بررسی

    این مطالعه ازنوع توصیفی وبه روش مشاهده ای است. جامعه آماری شامل تمامی بیماران ترومایی مراجعه کننده به مراکز اورژانس شهید رهنمون و افشار یزد از دی 1379 تا دی ماه 1380 بوده است. روش نمونه گیری به صورت سرشماری از تمام بیماران مراجعه کننده در زمان مورد نظر بوده است. در ابتدای ورود فرد مصدوم، اطلاعات صفحه اول پرسشنامه تکمیل شده که به صورت مصاحبه با فرد مصدوم و مصاحبه با فرد کمک کننده بوده است. اقداماتی که برای فرد مصدوم صورت گرفته در پرسشنامه وارد می شد. در ادامه بر اساس سیستم نمره دهی شدت تروما (Injury Severity Score) به صدمات و جراحات بیماران نمره دهی می شود و RTS و TRISS بیمار مورد محاسبه قرار می گیرد اطلاعات پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    در 120بیمار مورد مطالعه (107 مرد و 13 زن) میانگین سنی 6/29 سال بود. 8/85% بیماران دچار ترومای بلانت و 2/14% دچار ترومای نافذ شده بودند. 6 بیمار نیز با ترومای شدید فوت کردند. میانگین ایندکس (Injury Severity Score) ISS 38/10، ایندکس TRISS-B (Trauma Injury Severity Score- Blunt) 64/93 و ایندکس RTS (Revised Trauma Score) 7/53 و در ایندکس TRISS-P (Penetrating- Trauma Injury Severity Score)برابر 56/92 بود. از 12 بیماری که نیاز به انتوباسیون داشته در 5 بیمار به درستی انجام شد و در 7 نفر به خوبی انجام نگرفته بود. در 55 بیمار (8/55%) نیاز به مایع درمانی وجود داشت که برای 45 مورد صورت مناسب گرفته بود. در 78 مورد (65%) به کنترل خونریزی، نیازمند شدیم که برای 62 مورد به خوبی انجام گرفت.بیشترین مقدار RTSدر بیماران فوت شده 9/6 بود.

    نتیجه گیری

    چون انتقال بیماران در کشور ما توسط گروه های آموزش دیده و همچنین مردم عادی صورت می گیرد این موارد را به راحتی می توان به مردم عادی آموزش داد. هرچند شاید تعداد نمونه کم بوده است ولی به نظر می رسد افراد سرویس 115 احتیاج به آموزش مجدد در زمینه های فوق دارند و باید نسبت به این زمینه ها اقدام شود تا بیماران بدحالی که توسط این گروه منتقل می شوند، مراقبت بهتری را دریافت کنند.

    کلیدواژگان: تروما، مرگ و میر، مراقبت های پیش از بیمارستان
  • حسین بهاروند *، رضیه روحانی، عباس پیریایی، عادله طایی، محمدحسن حیدری، احمد حسینی صفحه 31
    مقدمه

    بیولوژی سلولهای بنیادی موضوع بسیاری از مطالعات اخیر می باشد. بن یاخته های جنینی که از توده سلولی داخلی بلاستوسیست به دست می آیند به خاطر توانایی اشان در خودبازسازی و چند ظرفیتی بودن ابزاری قدرتمند در طب پیوند آینده و بیولوژی تکوینی می باشند. در این مطالعه فراساختار کاردیومیوسیت های مشتق از بن یاخته های جنینی در طی روند تکامل آنها با حالت طبیعی مقایسه گردید.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع بنیادی – کاربردی است. با تشکیل اجسام شبه جنینی (روز صفر) از بن یاخته های جنینی موشی رویان B1 و تمایز خود به خودآنها کاردیومیوسیتها تهیه شدند. کاردیومیوسیتهای دارای ضربان در روزهای 6, 3+7, 7+7, 14+7 و 21+7 برداشته شده و جهت مطالعات ایمونوسیتوشیمی و فراساختاری پردازش شدند. کاردیومیوسیتهای جنینی و نوزادی طبیعی ازقلب جنین های موش نژادNMRI 5/16 روزه و نوزاد 2 و 8 روزه نیز گرفته شد تا امکان بررسی مقایسه ای فراهم گردد.

    نتایج

    کاردیومیوسیتهای ابتدایی دستجات میوفیبریلی را به صورت پراکنده و نامنظم با میوفیبریلهای کم و بیش موازی نشان دادند و دارای صفحات بینابینی در حال تکامل بودند. به تدریج دستجات میوفیبریلی نظم بیشتری یافتند و به صورت سارکومرهای مشخص ظاهر شدند. خطوط تیره Z پررنگ تر، میوفیبریلها منظم تر و ارگانلهای داخل سلولی تمایز یافته تر شدند. در روز 14+7 باندهای A و I قابل تشخیص شدند. در روز 21+7 علاوه بر صفحات بینابینی، باندهای A، I، H، خط M، لوله های T و شبکه سارکوپلاسمی نیز در سلولها دیده شد. در کاردیومیوسیتهای جنینی ونوزاد دو روزه موشی باند H و خط M قابل تشخیص نبودند. اما در کاردیومیوسیتهای نوزاد هشت روزه باند H و خط M مشاهد شد.

    نتیجه گیری

    مطالعات ایمونوسیتوشیمی و فراساختمانی کاردیومیوسیتهای تمایز یافته نشان داد که بن یاخته های جنینی قادرند به کاردیومیوسیتهای با خواص عملکردی و فراساختاری عضلات قلبی تمایز یابند، و هرچه طول دوره کشت بیشترمی شود، کاردیومیوسیتها تکوین یافته تر می شوند.

    کلیدواژگان: کاردیومیوسیت، تکوین، فراساختار، سلولهای بنیادی جنینی، موش
  • علی رفعتی*، سیما مرادی، منصور اسماعیلی دهج، بمانعلی جلالی، پریچهر یغمایی صفحه 41
    مقدمه

    اختلال چربی های خون از مهمترین فاکتورهای خطرناک در ایجاد آترواسکلروز شریانهای کرونر قلب هستند. داروی لواستاتین ماده قوی برای جلوگیری از فعالیت آنزیم HMG-CoA ردوکتاز می باشد که غلظت کلسترول در LDL و VLDL را کاهش می دهد. گیاه شوید نیز موجب کاهش چربی های خون می شود گیاه علفی و معطر با نام علمی (Anethum graveolens.L) و اجزای اصلی شوید کاروون، فلاندرنن، لیمونن و تانن می باشد که دارای فرمول ملکولی حلقوی می باشد و به عنوان یک مهار کننده چربی ها عمل می کند. هدف از انجام این مطالعه مقایسه اثر داروی شیمیایی لواستاتین و عصاره آبی تخم شوید بر سطوح لیپیدهای پلاسمای خون است.

    روش بررسی

    این پژوهش از نوع تجربی که 32 رات نر از نژاد ویستار با وزن 30± 250 گرم وارد مطالعه شد و رات ها در دمای 1 ± 23 درجه سانتیگراد نگهداری و به 4 گروه 8 تایی تقسیم شدند. به گروه 1 و 2 به ترتیب رژیم عادی و پر کلسترول و به گروه های 3 و4 به ترتیب رژیم پرکلسترول به همراه لواستاتین و عصاره آبی تخم شوید به مدت 3 هفته داده شد سپس از گروه های فوق خون گیری به عمل آمد و سطح پلاسمایی لیپیدهای حیوان به روش دستی اندازه گیری گردید.

    نتایج

    نتایج مطالعه نشان داد که عصاره آبی تخم شوید و لواستاتین هر کدام به تنهایی سطح پلاسمایی کلسترول، تری گلیسیرید، LDL، LDL/HDL، TG/HDL را نسبت به گروه پر چرب به طور معنی داری کاهش داده است در مورد گروه عصاره آبی تخم شوید میزان سطح پلاسمای کلسترول و LDL خون موشها از گروه لواستاتین به طور معنی داری کاهش بیشتری را نشان داده است (p

    کلیدواژگان: عصاره آبی تخم شوید - لواستانین، LDL، HDL-TG، HDL، کلسترول
  • آرزو کرمانی جلیلوند، احمد زواران حسینی*، علی فتاحی بافقی، سارا صعودی صفحه 50
    مقدمه

    GP63 پروتئاز اصلی سطح پروماستیگوتهای لیشمانیا است که در بیماریزایی آن نقش مهمی دارد. از آنجا که به تنهایی قادر به ایجاد محافظت موثر علیه لیشمانیوز نمی باشد، هدف این تحقیق بررسی اثر حفاظتی کنژوگه GP63 و توکسوییدکزاز به همراه ویتامین D3 در موشهای حساس BALB/c در مقابل لیشمانیوز پوستی می باشد.

    روش بررسی

    این پژوهش مطالعه ای بنیادی – کاربردی و به روش تجربی است که از مهر ماه 1381 تا خرداد 1383 در دانشگاه تربیت مدرس انجام گرفت. ما 109 × 5 لپتوموناد Leishmania (L.) Major سویه [MRHO/IR/75/ER] را کشت دادیم. ملکول GP63 با روش افینیتی کروماتوگرافی تخلیص گردید و با توکسوییدکزاز کنژوگه شد و برای ایمن سازی در 8 گروه از موشهای ماده BALB/c استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد موشهایی که کنژوگه و ویتامین D3 دریافت کردند از لحاظ افزایش اندازه قطر زخم اختلاف معنی داری نشان دادند (P0.05). در کشت طحال نیز نشان داده شد که در این گروه بیماری سیستمیک نگردیده است.

    نتیجه گیری

    بنابراین کنژوگاسیون GP63 با توکسوییدکزاز که باعث تقویت ایمنی سلولی است و به کار بردن آن همراه با ویتامین D3 که محرک فعالیت ماکروفاژهاست می تواند نوید بخش تولید یک فراورده مناسب علیه لیشمانیوز باشد.

  • مینا ایروانی*، حمیده بخردی نسب صفحه 59
    مقدمه

    علی رغم استفاده شایع و گسترده از هیوسین به منظور بهبود افاسمان سرویکس و پیشرفت زایمان توسط برخی از پزشکان و ماماها، در اکثر قریب به اتفاق مراکز مامایی، تحقیقات بسیار اندکی در این زمینه صورت گرفته است. از آنجا که استفاده از هر دارویی به خصوص در طی حاملگی و زایمان باید بر پایه اصول علمی استوار باشد، این مطا لعه به منظور بررسی اثرات تزریق وریدی هیوسین بر روند زایمان انجام گردید.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع کار آزمایی بالینی دو سو کور بر روی 100 نفر از زنان باردار شکم اول ترم، که به علت شروع دردهای خود به خودی زایمان در سال 1382 به زایشگاه شهرستان شوشتر، مراجعه نمودند، انجام گردید. نمونه ها بر اساس معیارهای انتخاب و حذف نمونه به صورت مبتنی بر هدف انتخاب شده و به طور تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. به گروه آزمون 20 میلی گرم هیوسین به میزان 1 میلی لیتر، و به گروه شاهد 1 میلی لیتر نرمال سالین، در سرنگ های مشابه با کدهای از پیش تعیین شده، به صورت تک دوز و از راه ورید در شروع فاز فعال زایمان تزریق گردید. سپس سیر پیشرفت دیلاتاسیون و افاسمان سرویکس 1 و 2 ساعت پس از تزریق، طول فاز فعال زایمان، طول مرحله دوم زایمان، میزان بروز تاکی کاردی و برادی کاردی ضربان قلب جنین، 5/0 و 1 ساعت پس از تزریق، آپگار دقیقه اول و پنجم نوزادان ثبت گردیدند. سپس جهت آنالیز داده ها از آمار توصیفی، آزمون مجذور کای و t.test استفاده شد.

    نتایج

    یافته های تحقیق نشان داد که هر دو گروه از نظر سن مادر، سن حاملگی، دیلاتاسیون و افاسمان اولیه سرویکس در زمان تزریق و وزن نوزادان مشابه بوده و یا اختلاف آنها از نظر آماری معنی دار نبود. میانگین تغییر دیلاتاسیون و افاسمان سرویکس 1 و 2 ساعت پس از تزریق، بین دو گروه اختلاف معنی داری را از نظر آماری نشان داد(0001/0 < p). اگرچه میزان بروز تاکی کاردی و برادی کاردی ضربان قلب جنین 5/0 ساعت پس از تزریق در گروه آزمون 5/2 برابرگروه شاهد رخ داد، اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. ضمنا تغییرات به وجود آمده در ضربان قلب جنین به دنبال تزریق هیوسین به مادر در اکثر جنین ها 1 ساعت پس از تزریق، به طور خود به خود برطرف گردید. طول فاز فعال زایمان در گروه آزمون 56/166 دقیقه و در گروه شاهد 98/255 دقیقه بود (0001/0 p

    کلیدواژگان: هیوسین، پیشرفت زایمان، دیلاتاسیون، افاسمان سرویکس
  • محمد شکر زاده لموکی*، حبیب واحدی، بیژن شعبانخانی صفحه 65
    مقدمه

    کشاورزان چه با یا بدون آگاهی بر علیه آفات بوته و میوه خیار خصوصا سفیدک قارچی داخلی (‍Pseudoperonospora cubensis) و سطحی (Sphaerotheca fuliginea) و همچنین لکه زرد باکتریایی خاک از مانکوزب و بر علیه قارچ بوتومیری از سم بنومیل استفاده می نمایند که مصرف بی رویه و عدم رعایت دوره کارنس، این سموم از طریق میوه به انسان رسیده و در درازمدت عوارض مزمن را ایجاد می نمایند.لذا نظر به اهمیت غذا در حیات انسانها و ارزش غذایی میوه ها در رژیم روزانه، که نقش عمده ای در سلامت افراد جامعه به همراه دارند و به جهت اهمیت تحقیقات باقیمانده سموم در مواد غذایی و میوه ها و تعیین میزان باقیمانده آنها که توسط FAO,WHO مکررا پیشنهاد می گردند این تحقیق را انجام داده ایم.

    روش بررسی

    در این بررسی پس از تهیه میوه خیار (بوته ای و درختی) از مزارع تولیدی مناطق مورد بررسی به تعداد 76 نمونه، آنها را خوب شسته و سپس خرد کرده و آنها را با n بوتیل استخراج نمودیم و سپس حلال را پرانده و حاصل استخراج را به دستگاه گازکروماتوگرافی (GC) با دتکتور ECD تزریق و مورد سنجش قرار دادیم.

    نتایج

    نتایج به دست آمده در مناطق مختلف را با روش آنالیزواریانس دوطرفه (ANOVA) مورد بررسی آماری قرار دادیم، که نشان داد بین مناطق مورد بررسی و میزان سم اثر متقابل وجود دارد (P > 0.05) و همچنین با محاسبه میانگین مقادیر مشخص شده که اکثر مناطق مقادیر بالاتر از میزان استاندارد پیشنهادی این دو سم (PPM‍‍0.01) را دارند.

    نتیجه گیری

    علت عمده بالا بودن مقادیر سم می تواند مربوط به عدم آگاهی کشاورزان از سم پاشی به موقع مزارع، استفاده از مقادیر با روی سم عدم شناسایی آفات گیاهی و... را قید کرد که نیاز به آموزش کشاورزان شدیدا احساس می شود.

    کلیدواژگان: خیار، باقیمانده سموم، بنومیل، مانکوزب
  • گزارش مورد
  • مصطفی متفکر*، سید خلیل فروزان نیا، علی اکبر مروتی، محمدضا حاجی اسماعیلی، سعید پاکدل صفحه 71

    پارگی دیواره آزاد قلب از عوارض خطرناک انفارکتوس میوکارد است که در اکثر موارد با حیات فرد منافات دارد و تا کنون موارد معدودی گزارش شده اند که بیماری پس از انفارکتوس میوکارد و پارگی دیواره آزاد قلب و پیدایش آنوریسم کاذب، بقای طولانی مدتی داشته باشد. در این گزارش مورد نادری از پسودوآنوریسم را معرفی می کنیم که به دنبال Silent MI در خانم دیابتی 60 ساله در زمان نا مشخصی روی داده و تنها شکایت بیمار در زمان مراجعه طپش قلب بوده است و با دخالت به موقع جراحی، بیمار به زندگی طبیعی خود بازگشته است.

    کلیدواژگان: پارگی قلب، انفارکتوس میوکارد، درمان جراحی
  • محمدرضا مرتضوی زاهد*، فریبا بینش، امیر بهرامی احمدی صفحه 75

    کم خونی مگالوبلاستیک مقاوم پاسخ دهنده به تیامین به عنوان سندرم روجر شناخته می شود. این سندرم به فرم اتوزومال مغلوب در نتیجه اختلال در پروتئین حامل تیامین رخ می دهد. ما در این گزارش مورد نتیجه پیگیری 3 ساله دختر بچه ای را که در سن 11 سالگی با آنمی شدید، کری مادرزادی و دیابت مراجعه کرده بود، ارایه می کنیم. در دوره پیگیری ما برای بیمار 100 میلی گرم تیامین به صورت روزانه تجویز کردیم و پس از آن هموگلوبین بیمار نرمال گردید. قند خون بیمار در ابتدای فاز درمان کنترل بود ولی در انتهای فاز درمان برای کنترل قند خون بیمار احتیاج به تجویز انسولین بیشتری بود.کاهش شنوایی بیمار به تیامین پاسخ نداد و هم اکنون بیمار دارای هموگلوبین نرمال و حال عمومی مطلوب می باشد.

    کلیدواژگان: تیامین، آنمی، مگالوبلاستیک
  • شمسی بیگی صفحه 80
    مقدمه

    بارداری نابه جا یک حالت بالقوه تهدیدکننده برای حیات می باشد که در آن رویان خارج از حفره آندومتر رحم قرار می گیرد. یکی از محلهای غیرمعمول این بیماری، حاملگی شکمی است که شاخص آن وجود کامل محصولات حاملگی خارج از سیستم تولیدمثل می باشد. حاملگی شکمی اولیه بسیار نادر است و با مرگ ومیر بالایی همراه است که اغلب تشخیص آن دیررس بوده و یا تشخیص داده نمی شود.

    هدف

    از معرفی این بیمار آشنایی با یک مورد جدید حاملگی شکمی اولیه می باشد که علیرغم وجود سیکلهای قاعدگی طبیعی و کاربرد IUD به منظور جلوگیری از حاملگی در یک خانم 24ساله به وقوع پیوست.این بیمار به دلیل درد شکم با توجه به شرایط بی ثبات و تست ادراری حاملگی مثبت تحت لاپاراتومی اورژانس قرار گرفت. در حفره شکم بیش از 1500 میلی متر خون وجود داشت رحم و لوله های فالوپ و تخمدانهای دوطرف طبیعی بودند و توده ای 4×3 سانتی متر در کناره خارجی لیگامان یوتروساکرال چپ مشهود بود که برداشته شد و به دلیل عدم مشاهده نخ IUD کورتاژ آندومتر نیز انجام شد که IUD خارج گردید. نتیجه هیستولوژیک توده مذکور و نسج ارسالی از کاویته رحم به ترتیب ویلوزیته جفتی و آندومتر ترشحی بود که با توجه به معیارهایStuddiford’s Criteria بیمار مذکور یک مورد جدید حاملگی شکمی اولیه می باشد.

    نتایج

    برای کاهش مورتالیته و موربیدیته بیمار، تشخیص زودرس حاملگی نابه جا اهمیت زیادی دارد لذا بر اساس بررسی انجام شده در متون و مورد مذکور میزان بالای ظن بالینی برای تشخیص زودرس بارداری خارج رحمی حیاتی است زیرا علایم و نشانه های بارداری با بعضی از حالات جراحی و ژنیکولوژی همپوشانی دارد.

    نتیجه گیری

    با تشخیص زودرس این نوع حاملگی ها می توان انتخاب های درمانی زیادی را پیشنهاد نمود و درعین حال می توان بیشترین تلاش را برای حفظ حداکثر توان باروری در آینده (در صورت تمایل بیمار) معطوف داشت و برای به حداقل رساندن موربیدیته بیماری و عوارض مربوط به درمان اقدام نمود.

    کلیدواژگان: حاملگی نا به جا، حاملگی شکمی اولیه، وسایل داخل رحمی (IUD)
  • مقاله خودآموزی
  • محسن آخوندی میبدی * صفحه 86

    در این مقاله، علایم بالینی و طریقه برخورد تشخیصی و درمانی در بیماران مبتلا به خونریزی از قسمت تحتانی گوارش مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به شیوع خونریزی دستگاه گوارش مطالعه این مقاله برای متخصصین داخلی، اطفال، زنان و زایمان و پزشکان عمومی توصیه می شود تا با علایم مختلف خونریزی های گوارشی آشنا شوند، طریقه برخورد با خونریزی گوارش را به کار گیرند و استفاده از وسایلتشخیصی مختلف را در موارد خاص بدانند.

  • جمشید آیت اللهی * صفحه 96

    لیشمانیوز جلدی (سالک) یکی از شایع ترین عفونتهای انگلی انسان می باشد که در بسیاری از نقاط دنیا از جمله ایران مشاهده می شود و با بسیاری از بیماری های عفونی و غیر عفونی ممکن است اشتباه شود. مطالعه این مقاله برای کلیه پزشکان عمومی، متخصصین بیماری های عفونی و گرمسیری و متخصصین پوست توصیه می شود تا پس از مطالعه با علایم بالینی، راه های انتقال و درمان و پیشگیری از آن آشنا شده باشند.

|
  • M Motafaker, M Sadr-Bafghi, M Rafiei, L Bahadorzadeh, N Shariat, M Emami, MH Soltani, A Andishmand, M Namayandeh Page 3
    Introduction

    Several studies have evaluated the association of admission blood glucose levels and short and long term mortality after myocardial infarction and have had different results. The aim of this study was evaluation of association between admission blood glucose levels and in-hospital and one year mortality in non-diabetic patients with AMI.

    Methods

    In this study, demographic, clinical and Para clinical data of 120 non-diabetic patients with AMI on admission was collected and analyzed. The patients were followed for one year. Blood glucose level ≥ 140 mg/dl was defined as hyperglycemia.

    Results

    78% of patients were men. The mean age and admission blood glucose level was 63+13 years and 146+76mg/dl, respectively. Death due to cardio vascular causes was seen in 20% of patients in hospital and 9.8% during the one year follow up. The mean admission blood glucose level in patients who died in hospital was significantly more than live patients and also had an influence on the in-hospital outcome. Every 100mg/dl increase in blood glucose level was associated with 11% increase in in-hospital mortality risk in non-diabetic patients.

    Conclusion

    Our results demonstrate that admission blood glucose level is a good marker for diagnosing patients with worse prognosis after AMI. We suggest that later studies should focus on optimal control of hyperglycemia with insulin in patients with AMI.

    Keywords: Acute Myocardial Infarction, Admission blood glucose level, Diabetes, Mortality
  • H Ghasemian-Safaii, R Yazdani, F Navab Akbar, Gh Vazirzadeh* Page 9
    Introduction

    Presently, bacteremia is the principal cause of morbidity in patients undergoing hemodialysis. Gram-negative bacteria account for approximately 50 percent of documented infections. Endotoxins released during lysis of gram negative bacteremia result in inflammatory and defense response by the body and if not treated promptly result in septic shock and ultimately death of the patient. This study describes the detection of endotoxins in blood of patients with bacteremia due to gram - negative bacteria by LAL test.

    Method

    Blood samples of 278 hemodialysis patients were analyzed in this study and pathogens were isolated from blood culture samples. Then, their antibiotic sensitivity was determined. In patients with positive blood culture, endotoxin levels were measured by LAL-test.

    Results

    Frequency of bacteremia in patients was 13.6% . The prevalence of gram – negative bacteremia was 44.7%. E coli were the major pathogens, while staphylococcus aureus was the most common gram positive bacterium. Endotoxin was detected in 15 patients (3.8 ± 1.08 EU/ml ) . The sensitivity and specificity of endotoxins for gram – negative bacteremia were 88% and 95%, respectively.

    Conclusion

    The results indicate that the LAL method is a fast, sensitive and simple method. There was no significant difference between the results of blood culture and LAL – test ( P > 0.05 ) .

    Keywords: Bacteremia, Endotoxin, Hemodialysis, LAL
  • N Pishva*, M Karimi Page 15
    Introduction

    Neonatal hyperbilirubinemia is a common disorder and if untreated is potentially neurotoxic.

    Methods

    In order to investigate the correlation between hyperbilirubinemia and hemoglobinopathies, in a prospective study we studied a total 100 full term neonates at Nemazi Hospital with total bilirubin greater than 15 mg/dl and direct bilirubin less than 1.5mg/dl. Other known causes of hyperbilirubinemia such as G6PD deficiency and blood group incompatibility, septicemia and common metabolic disorders were excluded and then hemoglobin electrophoresis was done.

    Results

    In this study we found two infants with abnormal HbD (2%). None of them had alpha thalassemia or sickle cell anemia.

    Conclusion

    Hemoglobinopathies can be considered as one of the causes of neonatal hyperbilirubinemia. Further studies are recommended on a larger scale in the form of multi center study.

    Keywords: Hyperbilirubinemia, Hemoglobinopathy
  • MR Besharati*, AM Miratashi, MR Shoja, F Ezoddini - Ardakani Page 19
    Introduction

    In 1995, the World Health Organization (WHO) estimated that there were 37.1 million blind people worldwide. It has subsequently been reported that 110 million people have severely impaired vision, hence are at great risk of becoming blind. Watkins predicted an annual increase of about two million blind worldwide. This study was designed to investigate the causes of blindness and low vision in the blind population supported by the welfare organization of Yazd, Iran.

    Methods

    This clinical descriptive cross-sectional study was done from January to September, 2003. In total, 109 blind patients supported by the welfare organization were included in this study. All data was collected by standard methods using questionnaire, interview and specific examination. The data included demographic characteristics, clinical states, ophthalmic examination, family history and the available prenatal information. The data were analyzed by SPSS software and chi square test.

    Results

    Of total patients, 73 cases were male (67%) and 36 were female (33%). The median age was 24.6 years (range one month to 60 years). More than half of the cases (53.2%) could be diagnosed in children less than one year of age. In total, 79 patients (88.1%) were legally blind of which 23 cases (29.1%) had no light perception (NLP). The most common causes of blindness were retinitis pigmentosa (32.1%) followed by ocular dysgenesis (16.5%).

    Conclusion

    Our data showed that more than half of the blindness cases occur during the first year of life. The most common cause of blindness was retinitis pigmentosa followed by ocular dysgenesis, cataract and glaucoma, respectively.

    Keywords: Blindness, Low Vision, Blind Community, Globe Dysgenesis, Retinitis Pigmentosa
  • M Zare*, S Kargar Page 25
    Introduction

    Trauma is the most common cause of mortality in the 1 to 44 years age group and third leading cause of mortality in the world. In general, determination of defects caused by trauma has an essential role in management of traumatic patients. Use of scoring systems for evaluation of static and dynamic states of traumatic events can decrease the mortality and morbidity rates. Different methods are used to decrease the mortality and morbidity rates of trauma in the world. The purpose of this study was to asses the prehospital care of various helper groups, (acquaintances, strangers and 115 service men) and its outcome in traumatic patients.

    Methods

    The study was descriptive- analytic, cross – sectional one that was done from the Iranian calendar year 1379 to 1380. 120 patients with multiple traumas were entered in the study. Sampling method in this study was census. The first step was completion of the first page of the questionnaire by interviewing the patient and the accompanying person. After that, according to injury severity score, all defects of the patients were evaluated. RTS (Revised Trauma Score) and TRISS (Trauma Injury Severity Score) were calculated. After filling the questionnaires, data was collected and analyzed by SPSS software.

    Results

    120 patients with multiple traumas were entered in the study.(107 male and 13 female). Mean age was 29.6 years, 85.8% had blunt trauma, while 14.2% had penetrating trauma. The average ISS was 10.38, RTS was 7.53, TRSS-B was 93.64 and TRSS-P was92.56. 12 patients required intubations which was done correctly in 5 patients, but was not good in 7 of them. Also, 55 patients required serum therapy that was done appropriately in 45 patients.. From all of the 78 patients who needed bleeding control, it was done well for 62 of them. The maximum RTS in patients who died was 6.90.

    Conclusion

    In most situations, helper groups are not trained properly resulting in higher mortality rate. Even though the number of cases was small in the study, it is felt that continual education is needed for on call personnel so that patients in bad condition transported by them are given better care and attention.

    Keywords: Trauma, Mortality Rate, Prehospital care
  • H Baharvand*, R Rohani, A Piryaei, A Taei, MH Heidari, A Hosseini Page 31
    Introduction

    Stem cell biology has been the subject of much recent discussion. Embryonic stem (ES) cells, derived from the inner cell mass of the blastocyst stage of early mammalian embryos are expected to become a powerful tool in future regenerative medicine and developmental biology due to their capacity of self-renewal and pluripotency. In the present study, the ultrastructural development of mouse ES cell derived cardiomyocytes was compared with invivo cardiomyocytes..

    Methods

    Cardiomyocytes were derived from mouse ES line (Royan B1) which developed spontaneously. The cultured cardiomyocytes were processed 3, 7, 14 and 21days after plating (day 7) for immuno histochemistry and transmission electron microscopy (TEM). The in vivo cardiomyocytes were derived from16 days old fetuses and 2 and 8 days old pups.

    Results

    The beating cells expressed α-actinin. The maturation of the ultrastructure of cardiomyocytes depended on enhancement of development and expressed as myofibrillar bundle organization and exhibited intercalated discs, Z-disc, A, I, and H-bands, and M-line. While 7+21 days old cardiomyocytes showed all sarcomeric components such as A, I, and H-bands, Z-disc, and also M-line, T-tubule, sarcoplasmic reticulum and intercalated discs, early stage (7+3d, 7+7d and 7+14d) cardiomyocytes had few primary characteristics of subcellular structure. In fetal and 2-days old pups, the M-line was not visible. M-line was present in 8-days old pups frequently.

    Conclusion

    Based on our data, mature cardiomyocytes can be produced from ES cells, and ES cell provide a good model for cardiomyocyte development. The cells can be used for cell therapy in future.

    Keywords: Cardiomyocyte, Development, Ultrastructure, Embryonic stem cells, Mice
  • A Rafati*, S Moradi, M Ismaeili Dahadje, B Jalali, P Yaghmayee Page 41
    Introduction

    Serum lipid disorders are one of the important risk factors for development of coronary arterial atherosclerosis. The aim of this study was to compare the effects of the drug lovastatin and a liquid vegetable extract (dill) on blood plasma lipid levels of rats.

    Methods

    In this experimental study, 32 mouse vistar rats weighing 250±30 grams were included and maintained at 23±1 degrees Celsius. The rats were divided into 4 groups of 8 rats each. Groups I and II were given normal and high cholesterol diet, while groups III and IV were given high cholesterol diet with either lovastatin or seed dill extract for a period of 3 weeks, respectively. At the end of study, blood samples were taken and plasma lipid levels determined by the manual method. (It is worth mentioning that ultimately 26 rats were included in the study groups).

    Results

    Results showed that both administration of lovastatin and the seed dill extract led to a significant reduction in plasma levels of cholesterol, triglycerides, LDL and LDL/HDL, TG/HDL ratios. There was a significant reduction in the levels of LDL (P<0.001) and also a significant increase in levels of HDL (P<0.001) in both the groups. The effects on plasma triglycerides levels, LDL/HDL and TG/HDL ratios were not significant.

    Conclusion

    Considering the results of the study, seed dill extract affects plasma lipid levels and is more effective in lowering plasma cholesterol and LDL levels as compared to lovastatin.

    Keywords: Lovastatin, Seed dill extract, Atherosclerosis, Serum lipid
  • A Jalilvand, A Zavaran Hosseini*, A Fattahi Bafghi, S Soudi Page 50
    Introduction

    GP63 is a major surface protease of Leishmania promastigotes that plays an important role in its virulance. As GP63 on its own can not develop an effective protection against leishmaniasis, the goal of this study was to evaluate the protective effect of GP63 conjugated with tetanus toxoid (TT) and Vitamin D3 in susceptible BALB/c mice against cutaneous leishmaniasis.

    Methods

    This study was a basic-applied experimental study performed in Tarbiat Modarres University from September 2002 to April 2005. Cloned virulant Leishmania (L.) major [MRHO / IR / 75 / ER] strain was cultured and 5109 cells were harvested. GP63 Molecule was purified and conjugated with TT and conjugated molecule was used for immunization of 8 groups of female BALB/c mice.

    Results

    Results showed that the group of mice receiving conjugated molecule with Vitamin D3 had significant differences from other groups regarding lesion progression (P0.05). The culture of spleen cells showed that the disease did not become systemic in this group.

    Conclusion

    Conjugation of GP63 with TT strengthens cell immunity and its use along with vitamin D3 provokes macrophages activity. This basis can be used for production of an appropriate preparation for protection against Leishmaniasis.

    Keywords: Leishmania L. Major, GP63, Vitamin D3, Tetanus Toxoid, Protective effect, BALB, c mice
  • M Iravani*, H Bekhradi Nasab Page 59
    Introduction

    Despite wide use of hyoscine by midwives and doctors as an adjunct to labor, the obstetrics literature contains few references to the effect of this drug. This study was a double blinded, randomized controlled trial of primigravidas in Iran to determine the effects of hyoscine intravenous injection on parturition (labor).

    Methods

    One hundred primigravidas in uncomplicated spontaneous labor with cervical dilation less than 4 cm and cervical effacement < 50% were randomly assigned into two groups the experimental group ( N = 50 ) receiving 20 mg hyoscine and the control group ( N = 50 ) receiving placebo, with predetermined codes injected at the beginning of the active phase of labor. The groups were compared for labor progress, fetal tachycardia and bradycardia after 0.5 and 1h of injection, Apgar score and birth weight. Statistical methods for normally distributed variables included 2- tailed student T test and chi- square analysis. The accepted level of significance was p < 0.05.

    Results

    The two groups were similar in respect to maternal age, gestational age , initial cervical effacement & dilation and mean birth weight. The mean change in the cervical effacement and dilation after 1 & 2 h of injection was significantly higher in those receiving hyoscine (p< 0.0001). There was a significant difference in the duration of active phase and second stage of labor in the two groups ( p < 0.0001 ). Fetal tachycardia and bradycardia occurred more frequently in patients in the hyoscine group as compared to the control group but the difference was not significant. The difference between the mean first and fifth- minute Apgar score was not significant, too.

    Conclusion

    This small study suggests the benefits of a single dose of hyoscine for labor progress and represents the first attempt to evaluate this medication. However, larger randomized studies are needed to establish the efficacy, safety, and optimal dose of hyoscine .

    Keywords: Hyoscine, Labor Progress, Cervical Effacement, Dilation
  • M Shokerzadeh*, H Vahedi, B Shabankhani Page 65
    Introduction

    Considering the importance and usefulness of fruits in people’s daily diet as they play an important role in determining public health and also considering the significance of pesticide residues in foods and fruits , measurement of which has been repeatedly reiterated by WHO and FAO, this research was done. Irregular use of pesticides by farmers knowingly or unknowingly without observing its caress period has led to the contact of these pesticides with humans through foods and fruits and in the long run, they will surely cause chronic complications .

    Methods

    In this study, after collecting cucumbers form 76 sample regions, we rinsed them carefully, sliced them thinly and mashed them up. Then, we extracted them three times with n butyl acetate. Later, we evaporated the solvent. At the end, we measured the residue by chromatographic gas (GC) and detector (ECD). Results and

    Conclusion

    The results obtained were analyzed with the help of two-way ANOVA. It indicated that there is a correlation between the investigated regions and the residual amount (P>0.05). Calculation of the mean ratings showed that the levels of these two pesticides are higher than the acceptable level in most of the regions. (0.01)

    Keywords: Cucumber, Residues of pesticides, Benomil, Mancozeb
  • M Motefaker*, Kh Foroozannia, AA Morovati, MR Haji Esmaeili, S Pakdel Page 71

    Rupture of the free wall of the heart is one of the dangerous complications of myocardial infarction that usually results in death of the patient. Only a few limited number of cases have been reported to have survived for a long period after myocardial infarction, free cardiac wall rupture and the following pseudo aneurysm. In this case report, a rare case of pseudo aneurysm following silent MI in a 60-year-old diabetic woman that had occurred at an unspecified period of time is reported and on referral, the patient only complained of palpitations. With timely surgical intervention, the patient has returned to normal life.

    Keywords: Cardiac Rupture, Myocardial Infarction, Surgical Treatment
  • MR Mortazavizadeh*, F Binesh, A Bahrami- Ahmadi Page 75

    Thiamine responsive megaloblastic anemia (TRMA), also known as Roger syndrome is an autosomal recessive disorder resulting from the deficiency of thiamine (Vitamin B1) transporter protein. This is the report of a 3- year follow up of a female child who presented in 2000 at the age of 11 with severe anemia, congenital deafness and diabetes mellitus. In our follow-up period we prescribed 100-mg thiamine tablet daily and after that there was a rise in her hemoglobin level to normal. Her hyperglycemia was controlled during the early phase of treatment. It recurred several months after start of treatment, but needed lower doses of insulin for control. Hearing loss did not respond to thiamine. Presently, the patient is apparently in good condition with normal hemoglobin level.

    Keywords: Thiamine, Anemia, Megaloblastic
  • Sh Beigi* Page 80

    Ectopic pregnancy (EP) is a potentially life-threatening condition in which the embryo implants outside the uterine endometrial cavity. Abdominal pregnancy is an atypical site wherein the product of conception lies totally outside the reproductive tract. Primary abdominal pregnancy is a very rare condition with a high mortality rate. Diagnosis is often late or misdiagnosed. The aim of introducing this case report is to present a new case of early primary abdominal pregnancy. Despite regular menstrual bleeding and contraception with IUD (intrauterine device), this pregnancy occurred in a 24-year old woman. Emergency laparotomy was performed because of abdominal pain, unstable condition and positive urine pregnancy test. It revealed more than 1500 ml of blood in the abdominal cavity. The uterus, both fallopian tubes and ovaries were completely intact. A 3X4 cm mass lateral to the left utersacral ligament was observed and resected. Since IUD strings could not be identified, endometrial currettage was performed and then the IUD was removed. Histological report of the mass and tissue of uterine cavity was placental villi and secretory endometrium, respectively, which according to Studdifords criteria is a new case of early primary abdominal pregnancy. To reduce maternal mortality and morbidity, early recognition of ectopic pregnancy is critical. According to review of the literature and the case report, a high index of suspicion is vital for the early diagnosis of ectopic pregnancy because the signs and symptoms of EP overlap with many surgical and gynecologic conditions. With early diagnosis of EP, we can suggest many therapeutic options and also retain fertility (if desired by patient), while minimizing disease and treatment-related morbidity.

    Keywords: Ectopic Pregnancy (EP), Primary Abdominal Pregnancy, Intrauterine Device (IUD)